ChatGPT-4o ile Gelen Yenilikler

24.06.2024 Teknoloji

ChatGPT-4o ile Gelen Yenilikler

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

OpenAI’ın yapay zekâ dil modeli ChatGPT’nin son sürümü olan ChatGPT-4o, önceki sürümlerde karşılaşılan eksiklikleri kapatmak, daha doğru sonuçlar vermek ve yeni özellikler sunmak üzere tasarlandı. Önceki sürümlerden çok daha gelişmiş olan ChatGPT-4o; ses, görüntü ya da metinler üzerinde mantık yürütebilme ve eş zamanlı konuşma, yorum yapma gibi yetenekleri ile ilgi çekiyor. Görüntü, ses ve metin işleme özelliklerini bir arada bulunduran yenilikler, çok yönlü bir yapay zekâ deneyimi hedefleniyor. Gerçek zamanlı çeviri gibi kurtarıcı özellikleri ile ise kullanıcılara sağladığı kolaylıkları artırmayı amaçlıyor.

ChatGPT-4o Nedir?

OpenAI’nin geliştirdiği yapay zekâ dil modeline ait son sürümün ismi olan ChatGPT-4o, metin oluşturma, farklı dil tabanlı görevleri gerçekleştirme, çeviri ve anlama gibi konularda en güncel teknolojilere sahip olmasıyla ön plana çıkar. “ChatGPT-4o nedir?” sorusuyla birlikte ChatGPT’nin temelleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. OpenAI tarafından geliştirilen, bir tür yapay zekâ modeli ChatGPT. Dil anlama ve çeviri yapabilme, sorulan sorulara cevap verebilme, metin ve çeviri desteği gibi birçok noktada kullanıcılara yardım ediyor. Gelişmiş özellikleri ve yeni güncellemeleriyle sunulan kullanım kolaylıkları sayesinde her alanda tercih edilen bir dil modeli olarak karşımıza çıkıyor.

ChatGPT-4o Özellikleri

Akıllı ve hayatı kolaylaştıran ChatGPT-4o özellikleri ile günlük işlerin de daha rahat tamamlanmasına destek verir. Çoklu model tabanında olması 4o sürümünü öncekilerden fazlasıyla ayırıyor. Bu yapay zekâ dil modelinin özellikleri şöyle sıralanabilir:

● Ses komutu ile çalışabilir. Her seferinde tek komuta yanıt verebilir ve asistan gibi davranabilir.

● Ses yoluyla kullanıcılarla etkileşim kurabilir.

● Ses tonu ve görüntü üzerinden ruh hali tahminlerinde bulunabilir ve çeşitli öneriler sunabilir.

● 50 farklı dilde tam zamanlı çeviri yapabilme özelliği sayesinde tercüme alanında yenilikler sağlar.

● Metin, görüntü ve ses yoluyla çoklu iletişim kurulabilir.

● Gelişmiş kavrama yeteneği ile önceki sürümlerden ayrılır.

● Önceki sürümlere benzer olarak, metin özetleme gibi özelliklere de sahiptir.

ChatGPT-4o Farklılıkları Nelerdir?

Önceki güncellemelerinden ayrılan özellik ve yenilikleri ile ön plana çıkan ChatGPT-4o özellikle veri iyileştirmeleri sayesinde yüksek oranda doğrulukla çalışıyor. Önceki sürümlerden farklı olan diğer özellikleri ise şu şekilde:

● Veri gizliliği alanında önceki sürüme göre daha güvenli.

● Önceki sürümlerden daha hızlı yanıt verme kabiliyeti bulunuyor.

● Ses, görüntü ve metin işleme teknolojisi sayesinde çok yönlü bir yapay zekâ deneyimi sunuyor.

● Dil desteğinin geliştirilmesi sayesinde dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar tarafından yaygın biçimde kullanılabilliyor.

ChatGPT-4o Kullanımında Öneriler

Yeni sürümle gelen akıllı özellikleri sayesinde yapay zekâ meraklısı olan herkes için ChatGPT-4o kullanmak oldukça keyifli. GPT 4o’yu kullanmak için ChatGPT hesabınıza giriş yapabilir ve sol üst kısımda yer alan GPT-4o seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Aynı zamanda sohbet alanında da ChatGPT 3,5 veya 4o ile sohbet etmeyi tercih edebilirsiniz. Sağ üstte ve sohbet sekmesinde yer alan kısımdan GPT-4o veya daha önceki modellerin kullanımı sağlayabilirsiniz. “ChatGPT-4o ücretsiz mi?” sorusu yapay zekâ kullanıcılarının ve potansiyel kullanıcıların merak ettikleri sorulardan biri. Bahsedilen sürüm hem ücretli hem ücretsiz seçeneklere sahip. Ancak ücretsiz sürümde işlemler ücretli versiyona göre daha kısıtlı.

Teknoloji ve yenilikler sizin için sadece yapay zekâ ile sınırlı değilse ve sürekli olarak online dünyada yeni keşifler yapmayı seviyorsanız, geniş bir veri paketine ihtiyacınız var demektir. Türk Telekom’un Yeni Dijital Tarifeleri’ne göz atarak kendiniz için uygun paketi seçebilirsiniz.