Türk Telekom Blog

24.07.2024 Teknoloji

7 Maddede Türkiye'de Yazın Gezilecek Yerler

Ümit Önal

Türk Telekom İçerik Ekibi

Yaz sıcağı bastırdığında kendinizi serin sulara atmak, keşfedilmemiş koylarda yüzmek ve muhteşem manzaralar eşliğinde tatilin tadını çıkarmak gibisi yok. Türkiye yazın gezilecek yerler konusunda sizlere sayısız seçenek sunan bir cennet. Türkiye gezilecek en güzel yerler listesinden kendinize uygun bir yeri bulabilir ve yazın tadını en iyi şekilde çıkarabilirsiniz.

1. Bodrum, Muğla

Bodrum, kristal berraklığındaki denizi sayesinde Türkiye gezilecek yerler listesi arasında yer alıyor. Kendinizi Bodrum'un berrak sularına bırakarak Gümbet ve Türkbükü gibi plajlarda güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Tarihi yerler hakkında bilgi sahibi olabilmek ve farklı kültürleri de keşfedebilmek için Bodrum Kalesi ve antik tiyatroyu da ziyaret ederek tarihle iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

2. Çeşme, İzmir

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Ilıca Plajı'nın sıcak sularında yüzebilir ya da Altınkum Plajı'nın ince kumlarında güneşlenebilirsiniz. Türkiye'de yazın gezilecek yerler sıralamasında Çeşme, son derece önemli bir konumda. Alaçatı'da bulunan taş evleri ve dar sokakları gezebilir, butik kafelerde kahve keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca Çeşme'de rüzgâr sörfü ve kiteboard yaparak adrenalini doruklarda yaşayabilirsiniz.

3. Kaş, Antalya

Tüm yılın stresinden uzaklaşmak istiyor ve Türkiye'de yazın gidilecek tatil yerleri arıyorsanız Antalya'nın Kaş ilçesini ziyaret listenize ekleyebilirsiniz. Türkiye'nin en iyi dalış noktalarından biri olan Kaş'ta su altının büyülü dünyasını keşfedebilirsiniz. Ayrıca Kekova'daki batık şehirde yüzme molaları da vererek tarih ve doğanın keyfini bir arada yaşayabilirsiniz. Doğa yürüyüşü yapmayı seviyorsanız Kaş gezinize Likya Yolu’nu da mutlaka rotanıza eklemelisiniz.

4. Fethiye, Muğla

Yaz sıcaklarında Türkiye'de yazın tatil yapılacak yerler arasında bulunan Fethiye'de pek çok aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin Türkiye'nin en ünlü plajlarından Ölüdeniz'de denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Fethiye'nin muhteşem manzarasını yamaç paraşütü yaparak da kuşbakışı izleyebilirsiniz. Doğa ile iç içe bir gün mü geçirmek istiyorsunuz? O zaman doğa harikası Kelebekler Vadisi'nde kamp yapabilir ya da günübirlik turlar ile doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

5. Kapadokya, Nevşehir

Deniz turizminden biraz daha farklı bir tatil deneyimi yaşamak istiyor ve Türkiye'de yazın en serin yerler araması yapıyorsanız Kapadokya, sizin için muhteşem bir fırsat. Güneşin doğuşunu sıcak hava balonlarıyla izlemek, eşsiz bir deneyim yaşama fırsatını sizlere sunuyor. Peri Bacaları arasında yapacağınız yürüyüşlerle kendinizi büyülü bir dünyada hissedebilirsiniz. Ayrıca Derinkuyu ve Kaymaklı gibi yeraltı şehirlerinde keşfederek tarihe derin bir yolculuk yapabilirsiniz.

6. Ayder Yaylası, Rize

Doğa ile iç içe Türkiye'de yazın gezilecek yerler arayışındaysanız Rize sizin için mükemmel bir tercih. Ayder Yaylası, Türkiye'de yazın gidilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Yaylanın serin ve temiz havasında doğa yürüyüşleri yapabilir, Ayder'in ünlü kaplıcalarında rahatlayabilir ve doğal termal sularının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Gelin Tülü Şelalesi gibi bölgede bulunan ünlü şelaleleri de ziyaret ederek doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

7. Abant Gölü, Bolu

Serin havası ve eşsiz göl manzarası ile öne çıkan ve yazın Türkiye'de serin yerler arasında bulunan turistik incilerinden biri olan Abant Gölü'nün serin havasında piknik yaparak göl manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Göl çevresinde bisiklet sürerek doğayla iç içe bir gün geçirme fırsatı da yakalayabilirsiniz. Ayrıca göl ve çevresindeki ormanlık alanların eşsiz manzaralarını fotoğraflayarak tatilinizden eşsiz anılar biriktirebilirsiniz.

Bu noktalar, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler ve deniz turizminin tadına varmak isteyenler için ideal. Her biri, doğanın ve serinliğin tadını çıkarabileceğiniz harika yerler arasında.

Gezi rotanıza aynı zamanda daha fazla kültürü ve eğlenceyi de eklemek istiyorsanız yolculuk esnasında sizi destekleyecek aktiviteler arasında okuma ve dinleme yer alıyor. Aynı zamanda gittiğiniz her yerde Türk Telekom e-Dergi ile güncel dergilere ulaşabilme imkânınız da bulunuyor. Her destinasyondan müzik dinleyebileceğiniz Muud ile Türkiye’de gezilecek yerleri keşfederek harika ve eşsiz anılar biriktirebilirsiniz.